I love, wish, forgive, thank you

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako sa nezblázniť z učenia?

Je obdobie skúšok, maturít, štátnic ...
O pár týždňov mám štátnice. Ako všetci, ktorých čakala, resp. čaká nejaká dôležitá skúška, zamýšľam sa nad tým, ako sa to všetko naučiť, ako sa vôbec prinútiť učiť sa, tak aby vlk bol sýty aj ovca celá :) Čo v preklade znamená, ako sa to naučiť tak, aby som to "dala", najlepšie aj na nejakú dobrú známku a pritom nesedela od rána do večera nad knihami a ten čas, ktorý tomu venujem bude efektívny. Samozrejme mám za sebou tri roky skúšok a pred nimi ešte maturitu a všetko som zvládla nejako:) Ale nové rady sa vždy zídu. Zatiaľ moje učenie vyzeralo vždy asi tak, že noc pred skúškou som nespala, pretože som doháňala čo sa dalo. Musím ďakovať Bohu za to, že vždy sa mi podarilo vytiahnuť si to, čo som vedela. Prokrastinácia je proste moje druhé meno :) Zaujíma ma, ako prebieha/prebiehalo Vaše obdobie pred skúškami? Nejaké rady ako sa prinútiť učiť? Ako dlho pred tým a nejaké tipy ako na to? Pre tých čo by mi chceli povedať, neseď za počítačom a uč sa, na svoju obranu hovorím - pol dňa som si triedila materiály k jednotlivým otázkam štátnic. Takže teraz oddychujem a preto píšem :) Všetkým, ktorí ste si môj úplne prvý príspevok na blogu prečítali ďakujem, a tiež tým, ktorí sa rozhodnú mi odpísať naň. Krásny deň.

Rôzne | stály odkaz

Komentáre

  1. Učiť sa permanentne celý rok
    Sám som si všimol vo svojom okolí že ľudia si nechávajú veci na poslednú chvíľu a potom panikária... Treba si uvedomiť že do školy nechodíme len ak je skúškové obdobie ale celý rok, čo znamená že učiť sa treba stále! Nie len pred písomkou atď. Takže môj recept je že v triede dávam pozor, vždy hneď ako je to čerstvé sa pustím do písania úloh, že kým bude ďalšia skúška či písomka už som s domácou úlohou z minula hotový a nebudem čakať kým sa mi nahromadia z celého mesiaca či pólroka a potom to chcem riešiť všetko naraz behom týždňa. Ak triedim otázky atď. robím to permanentne ako príde hneď zapíšem uložím tam kam treba atď. Nenechám sa prekvapiť. To je ako pri chudnutí že je to pomalý a dlhodobí proces a nerobí sa to tak že dva týždne budete hladovať ale každý deň sa hodinu hýbať! Presne toto robím s učením!!!
    publikované: 27.05.2015 19:07:41 | autor: Tomáš (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014